5 gode tips til visning og salget

Skal du selge din bolig? Da er du kanskje veldig spent på hvordan det kommer til å gå. Her følger 5 gode tips for visning og salget.

  1. Innhent informasjon

Det aller første som må gjøres er å innhente informasjon. Din eiendomsmegler trenger en god oversikt og all nødvendig informasjon om boligen og nabolaget. Spør deg selv hva du ville lurt på, dersom du skulle kjøpt ny bolig.

  1. Takst

Hent inn takst fra en autorisert takstmann. Han eller hun kan gjerne være lokalkjent og ha taksert andre boliger i nærheten. Det er en fordel for å finne sterke sider å kunne legge ved i salgsannonsen, som for eksempel hvilke naturområder, parker, kjøpesenter, skoler og kinoer som kan være av interesse for kjøperen.

  1. Annonsering (og spre budskapet)

Markedsføring er utrolig viktig for resultatet. Finn en fotograf som virkelig fremmer gode sider av boligen. Husk å ha med dette i annonseringen: Prisantydning, ligningsverdi, primærrom (areal), bruksareal, antall soverom, antall bad og når det er bygget og eventuelt renovert. Husk deretter å spre budskapet så godt som mulig, for eksempel ved hjelp av sosiale medier. Det er større sannsynlighet for at det kommer mange på visning dersom mange har fått med seg at boligen er til salgs.

  1. Budrunde

Under en budrunde kan det gå hett for seg. Tiden blir gjerne brukt som et middel for å «stresse» interesserte, og ved korte tidsfrister er det viktig at du beholder roen. Husk at du alltid må være tilgjengelig – og at du kan svare raskt. Tenk også på at du har kontroll på dette: Første bud fra budgiver må mottas skriftlig (med signatur), absolutt alle bud er bindende, før en budjournal underveis – både kjøper og interesserte ønsker gjerne å se denne i etterkant, og vær tydelig når du uttrykker deg (slik at det ikke blir noen misforståelser).

  1. Helt til slutt

Når budrunden er over og valget er tatt er det et kontraktsmøte som står for tur. Husk på følgende: Overdragelse skjer kun når det totale salgssummen er overført til meglers konto, dette må gjerne presiseres for førstegangskjøpere så det ikke blir noen forsinkelser.

Lykke til!

Det er viktig å ha alt klart til visning
Det er viktig å ha alt klart til visning når du skal selge bolig