Hvordan finne beste eiendomsmegler?

For å få et godt utgangspunkt når du skal selge bolig, er det viktig med en god eiendomsmegler. Bruk tid på dette valget, ettersom dette valget avgjør hvordan salget av din bolig skal gå.

Finn en dyktig eiendomsmegler
Finn en dyktig eiendomsmegler

Den første og kanskje enkleste måten å finne en god eiendomsmegler er via rykter. En eiendomsmegler som gjør en slett jobb, tar for mye betalt og får for lite for boligen, vil gjerne ha et dårlig rykte, mens en som sørger for at boligen går til en god pris, ikke tar seg overvettes mye betalt vil ha et mye bedre rykte. Her gjelder det å forhøre seg med venner, familie og kollegaer for å se hvilke erfaringer de har gjort seg.

Viktig med befaring

Hvilken eiendomsmegler kan gi en riktig takst for en bolig som vedkommende ikke har sett? Hvis du treffer på en som sier de kan det, styr unna. For at eiendomsmegleren skal få satt riktig takst, og sørge for at du får det rette beløpet for din bolig, er de faktisk nødt til å være på befaring. En befaring vil også si deg noe om hvordan de er som meglere. Er de gode selgere, har de vinnende vesen eller utstråler de rett og slett antipati? Alle disse tingene er med på å avgjøre hvorvidt de er riktig eiendomsmegler for deg.

Møt aiendomsmegler
Ta deg tid til å møte eiendomsmegler

Anbud på eiendomsmegler?

Hvordan velge megler? Ikke vær redd for å bruke anbudstjenester når du skal velge eiendomsmegler, ettersom de kan hjelpe deg å finne eiendomsmeglere du kanskje ikke hadde funnet ellers, og til gode priser. Hos anbudstjenester leverer du informasjon om jobbet du ønsker å få gjort, og så kontakter de eiendomsmeglere som er aktuelle i området deg for å gi et tilbud. Se gjerne om taksering av bolig er gratis i de tilbudene du får av eiendomsmeglerne.