Øke boligens verdi

Det finnes mange tips der ute på hvordan du kan øke verdien på boligen din. Kostbare prosjekter får du kanskje igjen investeringen på, men å få en stor gevinst på investeringen er sjelden.  I all hovedsak handler det om få opp helhetsinntrykket av boligen din. Det å for eksempel fullføre uferdig listverk og male over vegger der det trengs, vil kunne være lønnsomt og forbedrer helhetsinntrykket av boligen.

Hvor mye den enkelte må gjøre, vil variere fra bolig til bolig. Det er to ting som utpeker seg som de mest “lønnsomme” grepene for å pusse opp i boligen og det er å bygge balkong og sette inn peis. En peis kan koste mellom 20 000 kroner og 50 000 kroner, men du kan raskt få igjen 100 000 kroner. Denne oppgraderingen av boligen krever at du har pipe og du må søke tillatelse fra brannvesenet til å etablere et ildsted. Eier du en leilighet, må styret i borettslaget også informeres om anskaffelsen.

Puss for å øke verdien på boligen
Få mer igjen for boligen ved å gjøre forbedringer

Skulle du ha mulighet for å bygge balkong, kan dette øke verdien på boligen din. Men det å bygge balkong kan være en utfordring, særlig i eldre bebyggelse og boliger som vender ut mot en gate. Å ha balkong ses på noe som er veldig lukrativt og mange ønsker seg nettopp dette. Å investere i en balkong vil koste rundt 150 000 kroner, men du kan da få økt verdien på boligen din med 300 000 kroner.

Smart oppussing før salg av bolig

Generelt gis det råd om at det ofte lønner seg at man kun utfører overflatisk oppussing av boligen for å øke verdien. Å skifte ut et bad anbefales ikke, da det koster mye og du vil ikke få alt igjen ved salget. Det man kan gjøre, er for eksempel å male flisene og bytte ut dusjforheng/dusjkabinett. Dette er enkle grep som kan føre til at badet gir et bedre inntrykk. Når det gjelder en oppgradering av kjøkkenet i boligen, er det slik at kjøperne nødvendigvis er opptatt av om kjøkkenet er helt nytt. Bruker du 30 000 kroner – 50 000 kroner på å bytte frontene, håndtak, blandebatteriet, benkeplaten og servanten, er det sannsynlig at du vil få igjen like mye som en som har påkostet kjøkkenet 300 000 kroner.

Bruk boligstylist
Bruk en boligstylist for å style klart til visning

Å gjøre boligen mest mulig presentabel er altså det viktigste du kan gjøre for å øke verdien på boligen din. Fremstår boligen som velfungerende og moderne, vil det gi et positivt helhetsinntrykk og kjøperen slipper å regne på hvor mye som må brukes på oppgraderinger. Det er også mange som velger å benytte seg av en boligstylist for å hjelpe til å fremme særpreg og andre positive sider ved boligen til visning.