Skal du selge din eiendom?

Når man skal selge eiendom finnes det noen triks for hvordan man kan gjøre dette best mulig og ikke minst få mest mulig for den.

Det første du må tenke på er hva slags eiendom det er du skal selge. Er det bolig, lager eller er det rett og slett en tomt? Når du skal selge din eiendom så ønsker du selvfølgelig å få mest mulig for den. Det er mange måter å få dette til på. Skal du for eksempel selge en bolig kan du bruke tid og krefter på å style boligen i annonsen, slik at den fremstår som mest mulig attraktiv til den kjøpergruppen du tror er interessert i din eiendom.

Bruk tid på valg av eiendomsmegler

Når du skal selge din eiendom gjelder det også å finne en eiendomsmegler som har ekspertise på området hvor eiendommen ligger, og den type eiendom det er snakk om. Snakk med de rundt deg enten det er kollegaer, venner eller familie og hør hvilke eiendomsmeglere de har benyttet seg av eller har hørt gode ord om. Eller ta i bruk en anbudstjeneste hvor eiendomsmeglerne kontakter deg med tilbud, og du kan lese hvilke tilbakemeldinger de forskjellige har. Velg eiendomsmegleren med best pris, beste tilbakemeldinger og ekspertise på ditt område og din type bolig.

Avtale med eiendomsmegler
Gjør en bra avtale med en dyktig eiendomsmegler

Få en realistisk verdivurdering

En annen ting du kan gjøre for å sikre deg at eiendomsmegleren tar riktige priser for din eiendom, er å sammenligne prisen på eiendommen med andre i samme standard i samme område. Få gjerne en takstmann til å se over din eiendom og gi tilstandsrapporten. Når du ser gjennom de tilbud du har fått, se også hvorvidt de har gitt en realistisk takst. Se på deres oversikt over solgte boliger og finn ut hvor de takserte boligen og hva den ble solgt for.

Å selge din eiendom

Skal du selge bolig eller eiendom, kan en eiendomsmegler hjelpe deg med prosessen. Du kan dermed tenke på andre ting, som for eksempel ny bolig! For å finne riktig megler til ditt salg er det viktig å få verdivurdering fra flere. På den måten vil du ha mulighet til å sjekke personlig kjemi. Eiendomsmegleren skal jo tross alt selge eiendommen din, og det er derfor at vedkommende også er en god salgsperson.